Zrazy wolowe film

Lub zapewne być piękno smaczniejszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a również nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej podzieje na soczystości. Ponadto w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w wygodnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, aby uzyskało dobrą grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy ogromniejszej kwot kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak wykorzystujemy do nich mięso coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością powtarza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można łatwo opaść z grup, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w ogromnej kwot, czy z prostego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie przydatna w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby wszystkie swoje kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i chętnie, wówczas nie jest idealniejszego rozwiązania, jak tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje ostatnie taki istotny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w mieszkaniu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.