Kotlet schabowy menu

Tajemnicą idealnego schabowego, lub i kotleta wołowego, jest jego prawidłowa struktura. Oznacza to, że aby osiągnąć ciało nie tylko łatwe w dodatku, lecz także odpowiednio kruche, soczyste i wysmażone, trzeba oddać mu odpowiednią grubość, czy także może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest wskazany w małym gospodarstwie domowym, w jakim potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na chwila dni, natomiast jest to niezbędny zakup do momentów gastronomicznych, w których codziennie produkuje się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga poświęcona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszelkiej swojej szerokości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co jest dużo ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich posługuje się dużo kotletów schabowych, czy w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie wypuszcza się gotowe kotlety schabowe w nieprzebranej części każdego dnia, kotleciarka jest obowiązkowym zakupem. To a pewna inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu daniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w wymarzone miejsce urządzenia, a po kilkorgu sekundach przekazać go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często zleca się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich silnej i gotowej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas robienia kotletów sporo czasu dotyczy nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do zrealizowania jest sporo, to warto skorzystać po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, aby uprościć nam pracę, i przyspieszyć wszelki proces przygotowywania potrawy dla swej wygody.