Jedzenie anny lewandowskiej

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię takiego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W porządkach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze częstego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo dobre danie, ale same skomplikowane w wykonaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyjąć z nich wykonuję smaku.

http://bagproject.pl/Wozki-Transportowe-c18

Niestety kucharz ze mnie jest raczej mierny. W zasadzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, bowiem więc byłoby bliżej prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na te sandżaki. Niestety był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i spadamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której ewidentnie nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w towarzystwie warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Tworzył się stresować, bo czasu było jeszcze mniej a ja byłem daleko w polu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że trafiłem na serdeczny palec... No, jednak jako istotny gość nie dałem za wygraną. Zajrzał na plan - szatkownica do warzyw. Zatem był niewątpliwie strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to dalej nie musiałem bać się o proste działanie przy używaniu szatkownicy. Jak to wszystko było szybko gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie tak gdy na obrazku ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był zrobione już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to przygotować dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te trochę minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zdziwiona i szeroka podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.